Sep 29 2014

PANELLETS

Published by admin a las 1:57 pm under POSTRES

Ingredients

500 g. d’ametlla crua triturada (sense pell)
400 g. de sucre
2 rovells de ou
150 g. de patata bullida calenta
vainilla ensucrada amb pols
1 g de cremotarto (es ven a les farmàcies)
pinyons
essències de sabors (opcional)

Preparació

Bullim la patata i en calent l’aixafem juntament amb el sucre, que es desfà al moment. Li afegim l’ametlla i ho pastem tot plegat. Hi tirem un polset de vainilla i el cremotarto; d’aquesta manera ja podem fer les boletes o les formes diferents que vulguem, al gust de cadascú. Abans de fer els panellets podem afegir a la massa essències del sabor que més ens afradi. Passem les boletes primer per rovell d’ou batut amb un xic d’aigua i, després, pels pinyons. Procurem que els pinyons quedin també una mica envernissats d’ou.
Podem fer formes creatives: rodones, en forma de bolet, allargades, amb una ametlla sencera, una cirereta, xocolata, configura… Si al pastar la massa queda massa forta hi afegim un rovell d’ou més i problema resolt.

panellets

Si voleu veure la recepta de panellets amb coco i pastanaga feu clic aqui
Comments are closed at this time.