Abr 20 2009

SARSUELA DE PEIX

Published by admin a las 3:49 pm under PEIXOS

Ingredients

La sarsuela consta de 3 o 4 classes de peix, segons es vulgui. Recomanem: lluç, llagosta, cloïsses, rap, mero, llenguado, sard, calamars, gambes, llagostins, etc.

vi blanc sec
ceba
tomàquet (poc)
llimona
xocolata negra (poca)
farina blanca

(Per fer la picada: julivert, alls, sal, oli, pebre, 1 nyora remullada, 1 ó 2 galetes maria o borreget, ametlles torrades)

Preparació

El peix tallat a rodanxes, el salpebrem i enfarinem. El passem per la paella perquè quedi un xic consistent. Colem l’oli, i a la mateixa paella passem el peix d´esclova com els llagostins, els escamarlans o les gambes, i els guardarem al igual que el peix. Passar l’oli a la cassola i sofregir la ceba amb un xic de tomàquet.

Els musclos i les cloïsses les farem al vapor i guardarem el suc que colarem i el tirarem a la cassola amb un raig de vi blanc sec. Fer un fumet de peix que pot ser d’un tros de cap de rap, unes espines o un cap de lluç que sigui fresc, que bulli una estona i ho triturarem i colarem. Posar el peix ben posat a la cassola cobrir-lo del fumet, deixa que arrenqui el bull molt a poc a poc, procurant no es desfaci.

Fer seguit la picada i afegir-la. Testa de sal. Si queda poc suc afegir fumet o una mica d’aigua.Si la feu el dia abans surt més bona, però a l’hora de tornar a escalfar s’ ha d’afegir una mica d’aigua (millor escalfar al forn perquè no s’enganxi a la cassola).
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario