Dic 01 2014

CANELONS NORMALS I D’ESPINACS

Published by admin a las 7:55 pm under AMANIDES I ENTRANTS, CARNS

Ingredients

Carn de porc i vedella (a parts iguals)
Alls i cebes
Tomàquet
Herbes aromàtiques
Conyac
Sal
Oli (o llard)
Llet

Per a la beixamel

Llet (per a 1l de llet cal posar 3 o 4 cullerades de farina blanca i 1 o 2 de *maizena)
Mantega (o suc rostit)
Farina de blat
Farina de blat de moro (Maizena)
Cebes (si no posem suc de rostit)
Nou moscada (poca)
Formatge ratllat

Preparació

Rostim la carn amb els alls, les cebes i les herbes aromàtiques (i un tomàquet petit). A mig rostir, afegim un raig de conyac. Després retirem les herbes aromàtiques i reservem el suc del rostit. A continuació, piquem la carn rostida i, com ens queda una mica seca, afegim una mica de llet per suavitzar-la. Bullim els canelons en una olla amb aigua, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Salem l’aigua (amb sal o 1 pastilla de brou). Quan estiguin bullits, els traiem i els posem en aigua freda per a la cocció. Els disposem en un drap de cuina perquè s’assequin . Després, comencem a omplir-los amb la pasta preparada, els enrotllem i els col·loquem en una safata untada amb mantega.
Per fer la salsa beixamel que tirarem per sobre dels canelons, en una cassola posem el suc colat rostit. Sofregim 1 ceba i després afegim la llet, la farina de blat i lade blat de moro i ho remenem. Esperem a què alci el bull i, seguidament, apaguem el foc. Aboquem aquesta beixamel per sobre dels canelons amb l’ajuda d’un colador, així s’escampa bé i queda molt fina. Escampem el formatge ratllat i la mantega. Ho introduïm al forn i ho gratinem.

CANELONS D’ESPINACS

Ingredients

Canelons
1 fulla de llorer
1 pastilla de brou de carn
Espinacs
Llard
Panses de Corint
Pinyons
Pernil
Oli
Mantega
Formatge ratllat
Sal

Preparació

Posem les panses en remull. Rentem els espinacs, els deixem ben nets i els bullim (necessiten molt poca estona). Els escorrem de seguida i les tallem a trossos ben petits. Passem els pinyons per la paella amb oli o llard amb una mica de pernil ben petit i les panses remullades. Tot seguit incorporem els espinacs i ho coem tot plegat. Bullim els canelons en una olla amb aigua, el llorer i un raig d’oli; en comptes de sal podem posar-hi una pastilla de brou. Quan els canelons estan cuits els passem per aigua freda. Els traiem de l’aigua i els col·loquem en un drap de cuina perquè s’assequin. A mesura que anem confeccionant els canelons els col·loquem en una safata untada d’oli o mantega. Posem la beixamel pel damunt amb una mica de mantega i formatge ratllat. Per acabar ho gratinem al forn.

canelons
Comments are closed at this time.