Abr 01 2014

CARGOLS A LA CASSOLA

Published by admin a las 11:59 pm under AMANIDES I ENTRANTS

Els secrets dels cargols

Els cargols es desperten després d’una pluja de primavera, o els hem d’anar a buscar a la nit amb una lot.
Un cop collits, els posem en una cargolera o en un recipient reixat i els hi deixem entre 15 i 20 dies, perquè quedin ben dejunats. Quan els vulguem coure, hem d’espolsar-los amb aigua i esperar que els surtin les banyes; després. Hem de triar-los per tal de retirar-ne els morts i esbandir-los amb aigua freda.
Agafem una olla amb aigua freda i els posem al foc; esperem que arrenqui el bull i llencem l’aigua i, al mateix temps, escorrem els cargols. Aquesta operació la fem dues vegades, per tal de netejar-los a fons. A la tercera vegada, hi posem aigua freda en abundància, amb la sal corresponent i les herbes aromàtiques, com per exemple, farigola, llorer, etc. i deixem que bullin entre 1 hora i 1 hora i 30 minuts. Procurem escórrer els cargols quan l’aigua encara estigui calenta, ja que així s’escorreran millor. A partir d’aquí, podem cuinar-los de moltes maneres.

Ingredients

 • Cargols
 • 2 cebes
 • 1 tomàquet
 • Pernil
 • Pastanaga
 • Llorer
 • Porros
 • Pebre negre
 • Farigola
 • Aigua
 • Sal

Preparació
Abans de tot, netegem els cargols, els fem bullir i canviem l’aigua; repetim aquesta operació tres vegades. Un cop ben nets, els posem aigua novament i els afegim 1 pastanaga, 1 ceba, pebre negre, llorer i farigola. També hi podem posar 2 porros, com si fos un brou. Seguidament, deixem que bulli 1 hora i 30 minuts. A banda, en una paella, hi fregirem 1 ceba i el pernil. Hi tirem 1 tomàquet ratllat i deixem que cogui. Quan això estigui al punt, hi afegim els cargols escorreguts. Per acabar, ho fem coure tot plegat durant 30 minuts més, segons ens sembli.

Els secrets de l’Àvia
Aquest plat cal que el fem amb cargols de crosta gruixuda, ja que si és prima es pot trencar i és desagradable trobar trossets de closca quan ens els mengem.

caracols
Comments are closed at this time.