Feb 26 2014

OCA AMB PERES

Published by admin a las 2:38 pm under CARNS

Ingredients

1 Oca
Aigua o brou fet d’oca (coll, pedrer, porro, pastanaga…)
Herbes aromàtiques (farigola, romaní, sajolida, llorer, etc.)
Peres fortes i verdoses
Oli o llard
1 cabeça d’all
Cebes petites
2 pastanagues
1 branca de canyella
Vinagre
1 tomàquet
Julivert
Ametlles torrades
1 galeta maria
Ametllats
Conyac o vi ranci
Sal
Pebre

Preparació

L’oca, un cop morta i plomada, la fem a talls procurant que siguin grossets. Traiem tot el greix que sobri, ja que acostumen a tenir-ne molt. Després els salpebrem. Posem oli o llard en una cassola gran i enrossim els talls (també els podem snrossir en una paella a part). Després hi posem les herbes, una cabeça d’alls sencera, les pastanagues, el tomàquet i les cebes senceres. Quan tot està ja enrossit, hi tirem el raig de conyac o vi ranci, el vinagre i la branca de canyella. Després hi afegim l’aigua o brou que ja tindrem fet, amb el coll de l’oca. Deixem que tot cogui força estona ja que la carn d’oca és una mica més forta que la de l’ànec. Mentrestant, pelem les peres -si són petites les deixem senceres, però si són grosses les tallem en dos o tres trossos- i quan l’oca estigui quasi cuita les afegim i les tenim molt poc temps al foc perquè no se’ns desfacin. Finalment fem la picada (amb el julivert, les ametlles torrades, els ametllats i la galeta maria) i la tirem a la cassola. És un plat que resulta molt més bo si el fem el dia abans, ja que el fet de reposar aconsegueix que el gust es concentri.

ocaperes

oques
Comments are closed at this time.