Nov 30 2013

TRONC DE CAP D’ANY DE SANT SILVESTRE

Published by admin a las 8:30 pm under POSTRES

Ingredients

Base del tronc:

100g de farina
100g de sucre
4 ous
1 sobre de llevat

Cobertura del tronc:

200g de xocolata negra de fondre
5 ous
3 cullerades de crema de llet
20g de mantega
2 cullerades de whisky
75g de sucre

Xarop:

100 g de sucre
10 cc d’aigua
2 cullerades de whisky

Preparació
Per a la base del tronc barregem el sucre amb els rovells d’ou. Afegim la farina i el llevat i tapem el pot. Mentrestant muntem les clares a punt de neu i les afegim al pot. Engeguem el form perquè es vagi escalfant. Procurem no remenar-les gaire, però que quedin juntes amb la massa. Agafem una safata per al forn i li posem un paper pastisser untat amb una mica d’oli. Estenem la pasta i la posem al forn. El fornegem durant uns 10 minuts perquè queda molt prima i tenint-la poc tems evitem que se’ns cremi. La traiem del forn i la deixem que es refredi una mica, però tampoc gaire. L’enrotllem amb un drap moll perquè així no se’ns trenqui. Quan sigui freda del tot, la desenrotllem i li tirem el xarop, que fem posant a bullir l’aigua, el sucre i el whisky fins que el sucre sigui fos (poca estona) i ja tenim fet el xarop.
Per a la cobertura del tronc posem a fondre la xocolata i li anem afegint els rovells d’ou i la resta dels ingredients. Fem així una crema espessa que tirem per sobre del tronc i amb una forquilla li fem unes ratlles imitant l’escorça del tronc. Després el guarnim amb fulles de boix grèvol i unes cireretes vermelles confitades. També a gust de cadascú li podem tirar sucre en pols com si fos neu.

tronc
Comments are closed at this time.