Mar 28 2013

SARSUELA

Published by admin a las 4:45 pm under PEIXOS

Ingredients

Vi blanc sec
Julivert
Ceba
Tomàquet (poc)
Sal i oli
Llimona
Farina blanca

Per fer la picada

Alls i juliverts
La polpa d’una nyora (remullada)
Ametlles torrades
Xocolata negra (poca)
Galeta maria

Preparació
Tallem el peix a rodanxes, el salpebrem i l’enfarinem. El passem per la paella perquè quedi un xic consistent. Colem l’oli i, a la mateixa paella, hi passem el peix d’esclova com els llagostins, els escamarlans o les gambes i els guardem igual que el peix. Passem l’oli a la cassola i sofregim la ceba amb un xic de tomàquet. Els musclos i les cloïsses les fem al vapor i en guardem el suc, que colem i tirem a la cassola amb un raig de vi blanc sec. Fem un fumet de peix, que pot ser d’un tros de cap de rap, unes espines o un cap de lluç que sigui fresc, que bulli una estona i ho triturem i colem.

Posem el peix ben posat a la cassola, el cobrim del fumet, deixem que arrenqui el bull molt a poc a poc, procurant que no es desfaci. Fem la picada i la hi afegim. Ho tastem de sal. Si queda poc suc, hi afegim fumet o una mica d’aigua.

Comentari
La sarsuela consta de tres o quatre classes de peix, segons es vulgui. Recomanem: lluç, llagosta, cloïsses, rap, nero, llenguado, sard, calamars, gambes, llagostins…
Si la fem el dia abans surt més bona, però a l’hora de tornar-la a escalfar s’hi ha d’afegir una mica d’aigua.

sarsuela
Comments are closed at this time.