Dic 29 2012

OUS SORPRESA

Published by admin a las 1:51 pm under OUS

Ingredients

Patates mitjanes
1 rovell d’ou per patata
formatge ratllat
llet
pebre negre
mantega o margarina
oli i sal

Preparació
Primer de tot, rentem les patates perquè no quedi gens de terra i les posem a bullir amb aigua i sal.
Quan siguin cuites, deixem que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l’aigua amb què han bullit, i les pelem quan siguin fredes. A continuació, amb una cullera petita fem un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anem traient la posem en un plat fondo i posem les patates en una plata d’anar al forn. Al forat de cada patata hi posem una mica de sal, un raig d’oli(poc) i un rovell d’ou.
A la polpa que tenim al plat fondo, hi tirem un raig de llet i fem com si fos un puré. Si ens agrada, hi posem un pols de pebre negre, i amb la forquilla anem aixafant-la fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat.
Posem per sobre de totes les patates formatge ratllat i una mica de mantega. Quan tenim el forn calent, ho gratinem uns minuts. Es pot servir fred o calent.

Comentari
Recepta premiada al I Concurs Internacional Les Millors Receptes de Patates del Món, organitzat per la universitat peruana de San Martín de Porres.

oussorpresa
Comments are closed at this time.