Abr 27 2012

FAVES A LA CATALANA

Published by admin a las 1:56 pm under VERDURES

Ingredients

Faves
Botifarra negra
Cansalada
Cebes tendres
Alls tendres
Pèsols
Herbes aromàtiques (farigola, sajolida, llorer, marduix, menta)
Sal, oli i aigua

Preparació
Les faves a la catalana és aconsellable coure-les en una olla de fang una mica profunda, i per tapar-les, un plat  també de fang. Sofregirem la cansalada tallada a trossos dins de l’olla. Després hi posarem la botifarra negra, on li donarem uns tombs i la traurem després perquè no es desfaci. Posarem les faves desgranades, la ceba tallada i els alls tendres sencers; per últim, el farcellet d’herbes. Ho cobrirem just d’aigua, doncs les faves en treuen més. Tirarem els pèsols, i farem que cogui tot a foc lent procurant que no es desfacin, doncs tot depèn de com siguin de tendres les faves.
Hi ha llocs de Catalunya on hi tiren unes gotes d’anís.
Si les faves són una mica fetes i els pèsols són tendres, haureu de fer bullir els pèsols a banda. Si ho fem així guardem suc dels pèsols per poseu-los a les faves en lloc d’aigua. Després es tiren els pèsols a l’olla quan les faves estiguin cuites.

favescatalana
Comments are closed at this time.