Feb 24 2011

SALSA PER ALS CALÇOTS

Published by admin a las 11:23 pm under SALSES

Ingredients

¼ kg d’ametlles torrades
5 tomàquets escalivats
5 alls escalivats
2 alls secs
1 molla de pa amb vinagre
1 nyora seca posada en remull (sense pell)
pebre negre
sal i oli
avellanes
julivert trinxat

Preparació

Tallem els tomàquets per la meitat i els posem cap per avall sobre unes graelles a les brases si en tenim, i sinó al forn. Quan ja s’hagi cuit per aquesta banda els hi donem la volta. De la mateixa manera escalivem els alls sense pelar-los. A la nyora, que ja tindrem remullada, li traiem la pell amb un ganivet; tot seguit fem el mateix amb els alls i els tomàquets.

A continuació posem tots els ingredients en un atuell per triturar-los amb una batedora elèctrica. Després posem sal, oli i pebre negre procurant que quedi tot en la justa mesura. Finalment, quan tot estigui ja ben barrejat, guardarem la salsa a la nevera tapada.
Aquesta salsa es conserva bona durant molts dies i, si la posem al congelador, fins i tot suporta mesos en bones condicions.

calcots
Comments are closed at this time.