Sep 28 2010

OSSOBUCO AMB SALSA I CEBES

Published by admin a las 6:49 pm under CARNS

Ingredients:

Ossobuco
Oli i Sal
Mantega
1 llimona
1 ceba
cebetes
2 o 3 pastanagues
3 tomàquets
Herbes (farigola, sajolida i llorer)
Vi blanc sec o de taula
Brou de carn o aigua
Alls i juliverts
Farina blanca
Pebre
Ametlles (opcional, si fem picada)

Preparació
Agafem els talls d’ossobucco i fem un tallet pel cantó a l’amplària perquè al fregir el tall la carn no s’encongeixi. En un paella escalfem oli. Passem els talls per farina blanca i els fregim. Un cop fregida la carn, la guardarem a part. Colem l’oli i sofregim una ceba grossa. Després afegim els tomàquets partits per la meitat, les pastanagues trossejades, les herbes i la raspadura de llimona.

A continuació tornem la carn a la cassola. És igual que ens quedi un tall sobre l’altre, ja que només es tracta que la carn es cogui, ja la posarem bé més endavant. Tirem el vi blanc, el brou o l’aigua i una mica de pebre. Tapem la cassola i deixem que cogui aproximadament 1 hora, fins que la carn estigui tova. Posem cebetes a bullir amb poca aigua, la justa perquè les cobreixi, amb una mica de mantega, unes gotes de suc de llimona i sal. Agafem l’oli sobrant de fregir la carn, colat, i saltegem les cebetes, que guardarem per a guarnició. Traiem la carn de la cassola i la posem en una de més gran per tal que, ara sí, els talls quedin bonics i ben posats. Traiem les herbes del suc i ho triturem tot procurant que quedi molt ben colat.

Després ho tirem per sobre la carn i les cebetes, que ja tindrem repartides per sobre. Espolsem per sobre una mica de julivert picat, i si volem es pot fer una picada. És un plat de bona presentació i molt bo, però ens l’hem de menjar quan estigui ben calent.

ossobuco
Comments are closed at this time.