Abr 20 2009

PATATES BULLIDES AMB PELL I AL FORN

Published by admin a las 4:31 pm under AMANIDES I ENTRANTS

Tenim el goig d’anunciar-vos que la recepta d’aquest mes ha estat mereixedora del segon lloc al I Concurso Internacional Las Mejores Recetas de Papa del Mundo, que s’ha celebrat al Perú, a la categoria d’aficionats (Mejor receta del mundo). En aquest certamen han participat cuiners de tot el món en les diverses categories.

Ingredients

patates mitjanes
1 rovell de ou per patata
formatge ratllat
llet
pebre negre o blanc
mantega, o margarina
oli, sal

Preparació

Primer de tot rentar las patates perquè no quedi gens de terra, posar-les a bullir amb aigua i sal. Quan estiguin cuites deixar que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l´ aigua que han bullit i pelar-les quan siguin fredes. A continuació, amb una cullera petita, fer un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anirem treient la posarem en un plat fondo i posem les patates en una plata que pugui anar al forn.

Al forat, tirar-hi una mica de sal i un raig d’oli (poc) posar-hi un rovell de ou. La polpa de la patata que tindrem al plat fondo, tirarem un raig de llet i farem com si fos un puré. Si us agrada podeu posar-hi un pols de pebre negre i amb una forquilla anirem aixafant fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat . Posar per sobre totes les patates, formatge ratllat i una mica de mantega. Tenir el forn calent i gratinar uns minuts.

Es pot servir fred o calent (és un plat que encanta als nens, doncs quan la patata la partim, surt la sorpresa del rovell).
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario