Abr 20 2009

PASTÍS DE SANT JORDI

Published by admin a las 4:14 pm under POSTRES

Ingredients

150 gr. de sucre
150 gr.farina blanca
3 ous
raig de Cointreu o anís
raspadura de llimona
1 sobre de llevadura
1 raig de oli
1 raig de llet

Preparació

Posem el sucre amb un pot. Li afegim els rovells d’ou i ho barregem tot. Incorporem a la mescla el raig de’oli, la llet i el licor, a més de la raspadura de llimona; i ho remenem bé. Tirem la farina, si ens és possible en forma de pluja, ja que ens queda molt més esponjosa. Afegir el llevat i tapem el pot amb un drap de cuina.

El deixem reposar el temps de muntar las clares d´ou, que afegim tot seguit remenant molt suaument. Mentretant encenem el forn perquè estigui ben calent a l’hora d’introduir-hi el pastís. El pastís el tindrem al forn durant 7 ó 8 minuts a 200 graus. Com que puja molt, aleshores abaixarem el foc lentament i el posarem a 180 graus.

Normalment està entre 25 ó 30 minuts per coure, però com que cada forn és diferent s’ha de comprovar, i per saber si està el punt punxem el pastís amb una agulla; si ens surt neta és que ja està i el treurem del forn, però si surt amb pasta enganxada és que li falta una mica. El deixem refredar fora del forn i després el tallem amb forma de l’escut de Catalunya. Farem la crema espessa i la melmelada de maduixa la passarem per la trituradora perquè ens quedi molt fina. I així podrem fer les quatre barres .

Per fer las quatre barres: crema espessa que pot ser de sobre preparat, 1 pot de mermelada de maduixa, i que quedi fina passant-la per la trituradora (mini pimer).
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario