Abr 20 2009

PASTÍS DE PINYA

Published by admin a las 4:05 pm under POSTRES

Ingredients

1 pot petit de pinya
125 gr. de sucre
125 gr. de farina
suc de taronja
mitja copeta de Cointreau
4 ous
3 o 4 cullerades de llet
1 sobre de llevat
sucre pell fondo del motllo

Preparació

Posarem a escalfar el forn. Agafarem un motlle rodó i li posarem sucre fos al caramel igual com si fos per fer un flam. La pinya la posarem a rotllanes o a trossos ben posats al fons del motlle. Agafarem un pot i li posarem els rovells juntament amb el sucre; remenarem. Tirarem la farina i les cullerades de llet.

Afegirem el llevat i taparem el pot durant el temps que muntem les clares. Ho remenarem tot i tirarem la pasta al motlle per damunt de la pinya. Ho tindrem a dintre del forn uns 20 ó 35 minuts aproximadament. El forn el tindrem fort i cada 10 ó 15 minuts anirem baixant-lo. Quan el pastís estigui i s’hagi refredat, sense treure’l del motlle, podrem emborratxar-lo amb el suc de taronja o el licor que ens agradi.

Per preparar el borratxo, agafarem una mica d’aigua i sucre, que farem bullir una estona, la justa perquè es desfaci el sucre. Quan estigui fred, l’hi afegirem el suc de la pinya i el suc de taronja. Punxarem el pastís i l’hi tirarem tot el suc. Quan s’hagi begut tot el suc, el traurem del motlle com si fos un flam.

(Aquesta recepta és una adaptació més senzilla del Pastís de pinya que es troba a la pàgina 156 del primer llibre)
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario