Abr 20 2009

MONGETES ESTOFADES AMB BOLETS Y RAP (ES POT SUSTITUIR PER BOTIFARRES)

Published by admin a las 4:40 pm under VERDURES

Ingredients

Mongetes blanques del ganxet
Bolets surtis o una classe sola (rovellons petits)
Rap
Oli, sal pebre ,negra o blanc
vi blanc sec
1 ceba
2 tomáquets madurs
alls i julivert
2 fulles de llorer
farina blanca

Preparació:

Poserem les mongetes amb remull el dia abans. Un cop remullades les bullirem amb aigua que no tingui calç i tirarem la sal corresponent. Tingueu amb compte que bullin molt a poca poc. Un cop cuites deixarem que es refredin amb el mateix suc dons així quedaran més senceres.

Preparació del rap:
Amb una cassola posarem oli i al rap, un cop net, li tirarem sal i pebre i el passarem per ferina blanca abans de posar-lo a la cassola. Els tomaquets els farem a trossos (3 o 4 talls). Tirarem un raig de vi blanc sec, un suc de brou de peix o una mica de aigua. Tallar 2 alls i posar 2 fulles de llorer. Deixarem que faci xup xup una estona. Apagarem el foc. Un cop nets els bolets els farem un bull i tambe els passarem per la paella amb un raig de oli i uns alls tallats petits i julivert, i un pols de sal. Escorrerem les mongetes però guarderem una mica de suc. Amb cura tirarem les mongetes a la cassola i si quedem curtas de suc tirarem una mica del suc de les mongetes.

Muntatge del plat:
La presentacio la deixem a la creacio i gust de cada cuiner o cuinera axis con la composició del plat.
Comments are closed at this time.