Abr 20 2009

FAVES A LA CATALANA

Published by admin a las 3:37 pm under VERDURES

Ingredients

Faves.
Butifarra negra.
Cansalada.
Cebes tendres.
Alls tendres.
Pèsols.
Herbes aromàtiques (farigola, sajolida, llorer, marduix).
Sal, oli i aigua.

Preparació

Les faves a la catalana és aconsellable coure-les en una olla de terra una mica fonda, i per tapar-les, un plat de fang. Sofregirem la cansalada tallada a trossos dins de l’olla. Després hi posarem la butifarra negra, on li donarem uns tombs i la treurem després perquè no es desfaci. Posarem les faves desgranades, la ceba tallada i els alls tendres sencers; per últim, el farcellet d’herbes. Ho cobrirem just d’aigua, doncs les faves en treuen més. Tirarem els pèsols, i farem que cogui tot a foc lent procurant que no es desfacin, doncs tot depèn de com siguin de tendres les faves.

Hi ha llocs de Catalunya on hi tiren unes gotes d’anís.

Si les faves són una mica fetes i els pèsols són tendres, haureu de fer bullir els pèsols apart. Aleshores, guardeu el suc dels pèsols per poseu-los a les faves en lloc d’aigua. Després es tiren els pèsols a l’olla quan les faves estiguin cuites.
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario