Abr 20 2009

COCA DE SANT JOAN I SANT PERE

Published by admin a las 4:25 pm under POSTRES

Ingredients

Per a les llevadures:
15 gr. de llevat de forner
100 gr. de farina
aigua calenta

Ingredients:
La bola de llevat elaborada anteriorment
275 gr. de farina
75 gr. de sucre
50 gr. de llar
50 gr. de mantega o margarina
2 ous
raspadura de llimona

Preparació

Farem un petit volcà amb la farina, i l´incorporarem el llevat. Li afegirem l´aigua calenta poc a poc, pastant-ho lo més bé possible, i farem una bola; li marcarem una creu. La taparem amb un drap perquè no li toqui el aire, i el deixarem dins del forn apagat.

Quan aquesta bola hagi doblat el volum, ja podem començar la coca de la següent manera: barrejar la bola de llevat que ja tenim preparada amb la resta d´ingredients. Un cop estigui tot pastat, la posarem en una plata del forn untada amb oli i una mica de farina, perquè no s´enganxi. La pintarem amb aigua per sobre amb un pinzell.

La deixarem reposar unes 2 hores dins del forn apagat. Quan veiem que ha doblat de volum la traurem i la guarnirem amb fruita confitada i pinyons, i un pols de sucre per sobre, a gust de cadascú. La posarem al forn procurant que estigui molt calent, durant 15 minuts.

Es aconsellable anar vigilant i abaixar la temperatura del forn paulatinament. Punxarem amb una agulla, si surt neta és que ja está.
Trackback URI | Comments RSS

Deja un comentario